Glock4degeneratie

Nieuws

Lang verwacht, toch gekomen….

10-12-2019 – Glock introduceert (eindelijk) een .22LR model! De Glock 44. Het ziet er naar uit dat dit model de gen5 kenmerken gaat dragen, dus tweezijdige bediening, een marksman barrel en de nieuwe gen5 grip (straps aan de achterkant). Ook is het vizier aan de achterzijde instelbaar.

Gelijk maar 1 besteld, eens kijken hoe dat er in het echt uitziet. Wordt vervolgd dus.

16-03-2019

Van een collega verzamelaar kreeg ik enkele foto’s van een full conceal M3D. Dit is een Glock 19 die opvouwbaar is. Leuk !


19-11-2018

Glock heeft een nieuw model uitgegeven, de 45. Het is een  crossover 9x19mm wapen met grote gelijkenis met de G19X maar dan in compact formaat.

19-11-2018

Ik ben wat aan het shuffelen geweest, de menu structuur moet simpeler en daar ben ik maar eens mee begonnen. Dat zijn de eerste voorbereidingen om de site verder uit te breiden.

GLOCK pistol G45

19-03-2015

Glock heeft een nieuw model uitgebracht, de G43. Een single stack 9mm met 6 patronen!

G43 G43-Rear G43-Right G43-Left-660x439


21-02-2015

Welkom op de nieuwe layout versie van de site. Ik heb besloten om verder te gaan met het vullen van content omdat deze website toch een belangrijke bijdrage levert aan de Glock gemeenschap in Nederland. De komende maanden zal er meer content verschijnen met onder andere een nieuw en vollediger modellen overzicht, meer tips & tricks enzovoorts. Voor nu is de layout veel meer basic geworden, strak en minimalistisch zodat het puur om de inhoud gaat en niet om de fratsen. Ik heb de site ook gemigreerd naar een ander CMS waardoor het allemaal wat beter bij te houden is. Veel leesplezier.

Wim Dieke


31-1-2011

Contactpagina voor onbepaalde tijd offline gezet. Ik kom er momenteel niet aan toe om diverse mails te beantwoorden.


 Shotshow nieuws:SHOT-GlockBeavertail-2

Glock kondigt de G21 4th gen in 45acp aan. daarnaast komt er een verwisselbare backstrap met beavertail. (klinkt als porno, maar is het niet)

Speciaal voor schutters die wel eens de neiging hebben om de slede tegen te houden met blote hand en nadien hun Glock weer moeten ontdoen van bloedvlekken etc. Dit zou moeten helpen.

24-01-2011 


Aan al mijn bezoekers een goed Glockjaar gewenst.
In 2010 bezochten 23087 gasten deze website. Ik hoop dat er veel info vergaard is en dat ik komende jaren deze site vernieuwend kan houden met allerlei Glocknieuwtjes.


Recoilveer gen 4 omruilen.

Vanaf medio januari kun je via de wapenhandel de oude guiderod inruilen voor een nieuwe/verbeterde. Dit geldt wel enkel voor de eerste uitvoeringen van de gen 4. De nieuwere hebben automatisch al de juiste guiderod icm de aanpassing van de slede. De kosten bedragen enkel de verzendkosten.

03-12-2010 


Glock nieuws.

Binnenkort leverbaar(+/- februari 2011): Glock 34 & 35 gen 4.

Voor de schutters met een van de eerste series Gen4’s is er een upgrade mogelijk wanneer je moeite hebt met het demonteren van je guiderod*. Deze wil wel eens erg strak ik de slede zitten waardoor je hem bijna niet los krijgt. Neem contact op met je dealer voor de juiste recoilspring.

Voor de gebruikers van (zwak) herladen munitie is er nu een grotere diversiteit aan recoilsprings.

*Of dit op eigen kosten dient te gebeuren of op kosten van Glock is momenteel nog niet bekend.

 08-11-2010


Glocks 4e gen in NL& USA. Onderstaande Glocmodellen zullen als eerste uitgebracht worden, of zijn inmiddels uitgebracht als 4e gen Glock.

G17 in 9mm (al een poosje leverbaar)
G19 in 9mm
G26 in 9mm
G22 in .40S&W
G23 in .40S&W
G27 in .40S&W
G31 in .357 SIG (Enkel in de USA leverbaar)
G32 in .357 SIG (Enkel in de USA leverbaar)
G37 in .45GAP (Enkel In de USA leverbaar)
G38 in 45GAP (Enkel In de USA leverbaar)

Het is momenteel onbekend of er ook OD (olivedrab) frames in de 4e gen uit gaan komen alsmede of er binnenkort al andere modellen te verkrijgen zijn in de 4e gen.


Glock Recoil reduction system.

Zahal Israel levert sinds kort het recoil reduction system van DPM.

Voor meer info:   Zahal

20-09-2010 


3e generatie guiderod in een 4e gen Glock.

Glock 4thgen 3rd gen guiderodDmv een bushing kun je de guiderod van je 3e gen gebruiken in een 4de generatie. Voordeel hier van is dat je van veer kunt wisselen. De originele dubbele veer stond mij persoonlijk niet aan. Ik kreeg van verschillende mensen een mail dat hun guiderod voor in de slede vast bleef zitten als ze even geschoten hadden. Demontage werd daardoor moeilijker. De laatste aantal weken had ik dit euvel ook. Door deze bushing is dat probleem verholpen en ik kan weer mijn zwaardere guiderod gebruiken zodat ik meer gewicht voorin heb.

 Glock 4thgen rod bushing

06-09-2010


Glock guiderod 4e gen.

Glockmeister is mij helaas voor geweest, ze hebben een nieuwe guiderod gemaakt voor de 4de gen generatie zodat je niet de dubbele veer hoeft te gebruiken.
http://glockmeister.com/product_info.php?cPath=14_67&products_id=481

08-06-2010


Glock 17 4e generatie

Ik heb een nieuwe pagina aangemaakt welke je kunt vinden links in het menu. Het is nu nog vrij kaal want ik heb nog geen schot gelost en kan dus geen gebruikerservaringen plaatsen. Zodra de eerste schoten zijn gevallen zal ik de pagina gaan updaten.

06-06-2010 


2 of 3 magazijnen bij een Glock 17 4th gen?(update)

Volgens Glock zitten er in Europa altijd maar 2 magazijnen bij een Glock. Waarom de Amerikaanse markt er 3 bij krijgt is mij even een raadsel.

02-06-2010


2 of 3 magazijnen bij een Glock 17 4th gen?

In een advertentie van een wapenblad stond dat er bij de Glock 4de generatie 3 magazijnen geleverd werden.  De Glockschutters in Nederland hebben er echter maar 2, wat ook bevestigd wordt door de importeur. Zo worden momenteel de setjes afgeleverd door Glock. Of er verschil wordt gemaakt door Glock tussen de Europese markt en Amerikaanse markt is nu de vraag. Het antwoord hoop ik zo spoedig mogelijk te ontvangen zodat hier geen misverstanden over bestaan.

12-05-2010 


Nieuwe .22 conversionkit op de markt vanaf zomer 2010.

tactsol glock

Glockparts.com levert vanaf eind zomer 2010 deze kitjes. Of ze ook naar Nederland geimporteerd kunnen worden is nog onzeker. Mocht dit mogelijk zijn laat ik dat hier weten.
Fabrikant Tactical solutions

• Fits the GLOCK Models 17, 22, 34 and 35
• 1-16″ Twist Chrome Moly Steel Barrel
• 4140 Blued Steel Slide
• Factory Glock Polymer Sites
• 14 Round, Black Dog Magazine
• Last Round Hold Open

Prijs $350,- wat in vergelijking met de AA wisselset erg prijzig is.

 25-04-2010

 


Glocktip. Ptooma
PtoomaOm een goed antwoord te geven op vele Glockvragen gebruik ik het boek van Ptooma. Hier staat eigenlijk alles in over Glock wat je maar kunt bedenken.

Het boek is in Amerika te koop voor $29.95 en voor de Glockliefhebber een ware aanwinst.

 Inhoud:
–  Uitleg veiligheden
–  Fieldstripping
–  Cleaning
–  Diagnostics
–  Onderdelen
–  En nog veel meer.

Degene die dit boek niet willen aanschaffen kunnen gewoon mailtjes blijven sturen natuurlijk met hun vragen. Ik hoop dat Ptooma binnenkort met een nieuwe versie uitkomt want mijn versie is alweer uit 2006.

11-04-2010


 Ombouwkitjes verboden?

Er gaan wat geruchten dat binnenkort de ombouwkitjes zoals de Roni, Hera-arms en Fabdefence wel eens verboden zouden worden. Misschien dat het allemaal duidelijk wordt bij de nieuwe circulaire 2010. Voorlopig wacht ik zelf even met de aanschaf van een Roni tot er wat meer zekerheid heerst dat ze niet tot OW verklaart worden. In Belgie rommelt het ook al omtrent deze kitjes namelijk.

Wil je niet wachten? Ze zijn te koop bij de volgende adressen.
CAA Tactical
Luxguns.com

to be continued…………
10-04-2010


Glock 4th gen.

Sinds enkele weken is de 4de generatie Glock eindelijk leverbaar in Nederland. Informeer bij je plaatselijke wapenhandel wanneer hij ze kan leveren.
Voorlopig enkel te verkrijgen als Glock 22 en Glock 17, dit in tegenstelling tot wat de AK56 meldde.(da enkel de 22 leverbaar zou zijn)
Ik verwacht er zelf 1 op korte termijn aan te schaffen, op deze site zul je dan foto’s en informatie kunnen vinden over de 4de generatie.
Yankee in Denbosch verwacht er over enkele weken weer een aantal binnen waarvan er al een aantal van besproken zijn. Doe er je voordeel mee.

08-04-2010


Binnenkort in Nederland leverbaar!!

roni_weapon

beschikbare opties oa:
– Hulzenvanger €78,-
– Lampen
– Laser
– Aimpoint
Voorlopige richtprijs €450,-
Zodra ik meer info beschikbaar heb, lees je het hier.
Voor de sportschutter wordt er een versie met een vaste ipv verstelbare kolf geleverd.
 

09-01-2010


Nieuwe generatie Glock?
In navolging van het onderstaande artikel zijn er nu wat meerdere specs genoemd die waarschijnlijk te vinden zijn bij de nieuwe Glock die tijdens de Shotshow 2010 gepresenteerd wordt.
Korte opsomming van de verwachte veranderingen.

  • Nieuw frame
  • Dubbelzijdig bedienbare sledevangpal
  • Verstelbare grip (backstrap)
  • Verbeterde magazijnopening, zodat je sneller/eenvoudiger kunt laden.
  • Links of rechts de magazijnreleasepal. Naar eigen keuze om te zetten.
  • Keuze uit verschillende type sights.
  • Demontage mogelijk zonder eerst de trekker te ontspannen.
  • RTF grip, enkel minder agressief als gepresenteerd op de shotshow van 2009.

http://www.gunsholstersandgear.com/2009/10/29/gen-4-glock-a-look-at-the-new-features/

Oktober 2009.


Nieuws: Verstelbare grip voor de Glock.
Volgens diverse bronnen komt Glock in 2010(shotshow) met diverse modellen die een verstelbare grip hebben. Schutters die nu problemen hebben met de grip zullen deze dan kunnen aanpassen naar persoonlijke voorkeur.
Zodra er foto’s zijn zie je ze hier.

Juni 2009.


Voor de Nederlandse markt is er de volgende gadget beschikbaar.

glocktac1   glocktac2

Voor degene die wat dynamischer willen schieten met hun Glock maar geen APSlid zijn en dus geen pistoolkarabijn mogen hebben. Met deze tool heb je een degelijke aanzetkolf en de mogelijkheid  om allerlei tacticaltools te bevestigen. Aan 4 zijden zitten er een tacticalrail voor Lampjes, lasers, handvaten etc etc.

Ze zijn te koop voor de volgende Glocks. 17/19/22/23/25/32/37/38

Prijs in Duitsland is €389,- (http://www.tactical-arms.de/Glock-PDW-Upgrade.html) (excl siderail en foregrip, incl pic rail boven en onder*)
Prijs in Nederland ligt rond de € 650,- incl magazijnkoppelstuk, voorhandgreep en siderails.

Prijzen losse accessoires:(In Duitsland)
Siderails € 59,-
Foregrip € 39,-


De nieuwe Glock 17 met RTF-2 is uit.(Mei 2009)

In Amerika is inmiddels de G17 met het nieuwe frame en de sledegroeven.


Glock brengt binnenkort de G17 met RTF-2 frame uit. (April 2009)

Voor de USA-markt komt er binnenkort de G17 uit met het nieuwe frame (RTF-2) en met de vernieuwde slede.
Wanneer de RTF-2,s in Nederland te koop zijn is nog niet duidelijk.


Nieuws uit 2008

Glock komt met de 4de generatie!!   een RTF frame en aangepaste slede.

Het frame en de slede zijn op wat kleine puntjes aangepakt. Zo heeft de slede,(optioneel??) grip/groeven om hem makkelijker te laden/ontladen. De greep is voorzien van een wat groffere structuur zodat je geen griptape meer hoeft te gebruiken. Op het eerste gezicht lijken de vingergroeven wat milder geworden. Voorlopig komen enkel de G22 uit in deze versie. Ik verwacht dat de rest natuurlijk ook volgt.


Nieuws uit 2007

Glock lanceert SF modellen G21 SF en 30 SF.

SF staat voor Short Frame en niet voor Slim Frame! Er is wel een slimline, maar dat is de Glock 36 in 45GAP. Dit is een Glock met een “single stack” magazijn.

De modellen hebben naast een korter frame ook een dubbelzijdige magazijnpal en een weaverrail.

Het frame is 5 mm korter dan de normale G21.

Vooralsnog zijn enkel de 45ACP modellen uitgevoerd als SF. Zodra de 9mm modellen met dubbelzijdige bediening komen en een weaverrail, lees je het hier.Vanaf medio januari kun je via de wapenhandel de oude guiderod inruilen voor een nieuwe. Dit geldt wel enkel voor de eerste uitvoeringen van de gen 4. De nieuwere hebben automatisch al de juiste guiderod icm de aanpassing van de slede. De kosten bedragen enkel de verzendkosten.Vanaf medio januari kun je via de wapenhandel de oude guiderod inruilen voor een nieuwe. Dit geldt wel enkel voor de eerste uitvoeringen van de gen 4. De nieuwere hebben automatisch al de juiste guiderod icm de aanpassing van de slede. De kosten bedragen enkel de verzendkosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *