Slidepeening

Glock FAQ

Veel gestelde vragen over de Glock. Hieronder staan de veel gestelde vragen over de Glock. Onder de vragen staan de antwoorden.

Diversen.

  • Mijn slede vertoont slijtage plekken, wat is dit en kan het kwaad?

Richtmiddelen:

Onderhoud:

  • Inschieten, ja of nee?
  • Er zit kopervet op de slede. Laten zitten of verwijderen?

 

Mijn slede vertoont slijtage plekken, wat is dit en kan het kwaad?

Slidepeening Dit verschijnsel noemen ze slide peening. Het komt doordat het kunststof frame tijdens de recoil doorveert en de lockingblock omhoog duwt tegen de slede. Als dit vaak genoeg gebeurd gaat het slijtage geven op de slede. Veel meer dan hier naast getoond zal niet voorkomen daar de lockingblock niet verder omhoog kan.

Oplossing: Slijp, frees, schuur of vijl 1 a 2 mm van de bovenkant van de lockingblock. Nu kan deze bij het doorbuigen van het frame de slede niet meer raken.

Verwijder de braampjes van de slede.

Kan het kwaad? Nee, je Glock zal er niet door gaan storen of zwakker van worden. Fraai is anders, dat wel.
Dit verschijnsel komt vooral voor bij Glocks met maar 2 pinnen. 1 pin zit er maar de lockingblock in tegenstelling tot 2 stuks in de nieuwere modellen/types.

 

 

 

 

 

 


Hoe verwijder ik de korrel?

Druk met een dunne stift, of een spijker op het middelste staafje kunststof dat je ziet zitten. De korrel klikt nu uit de slede.
Als je 6kantboutje ziet zitten zul je daar speciaal gereedschap voor moeten kopen. Bij Glockparts koop je die voor enkele dollars.Hoe verwijder/verstel ik de keep?

De beste oplossing is een speciale tool die hiervoor gemaakt is. Het nadeel hiervan is dat ze vrij duur zijn en je hebt ze niet vaak nodig.
Toch is het een aanrader omdat je zeker niet sloopt en je kunt er perfect de keep mee verstellen of geheel verwijderen.

Een 2e manier is met een blokje kunststof of hardhout de keep eruit tikken/slaan. Zet een blokje hout/kunststof op de keep en sla met een hamer rustig op het blokje. Als je dit voorzichtig doet slaj je niets kapot. Fijnverstelling is niet mogelijk en je hebt de kans dat je tever slaat en weer de andere kant op moet slaan.


 
Ik schiet te hoog/te laag. Hoe verhelp ik dit?

Met vaste richtmiddelen schiet je soms te hoog/te laag. Je kunt de munitie aanpassen zodat hij hoger of lager afkomt, maar je hebt juist de perfecte combinatie gevonden en wilt die niet veranderen. Verstelbare richtmiddelen erop wil je niet of mogen niet voor de discipline, dus wat doe je dan?

Als je bij de wapenwinkels kijkt zie je vaak staan dat de richtmiddelen voor bepaalde types Glock bestemd zijn. De 6.5mm types zijn voor de G17, G19 en andere types uitgezonderd de 45acp versies. Deze gebruiken de 6.9mm versie.

Hoe hoger het getal, hoe hoger hij afkomt op 25 meter.Stel je hebt een G17 die een standaard 6.5mm hoge keep gebruikt. Je schiet richtpunt raakpunt op 25 meter, maar je wilt onderkant zwart aanhouden om te richten. Elke 0.4mm hogere site levert op 25 meter gemiddeld 14 cm hoogte winst op. Neem dus een 6.9mm model voor een G21 om hoger af te komen. Alle sights passen in elke Glock. Het nige verschil is de hoogte. Elk kaliber heeft een andere kogelbaan en dat moeten ze compenseren.

Heb je ditzelfde probleem met een G21, dan koop je een 7.3mm versie. Schiet je te hoog tov richtpunt, dan koop je een lagere keep.


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *