Houderschuurpapier

Connector aanpassing

Connector polijsten en eventueel op maat maken.

Maak van een stukje hout een houdertje voor het schuurpapier. Zorg dat het hout vlak is en breed genoeg. Een spitse punt is ook aan te bevelen.

 

Houderschuurpapier schuurpapierhoudermet600korrel

             

Niet, lijm, of klem het schuurpapier op het blokje hout zodat het er strak op zit. Je begint met schuurpapier grofheid 600/800 waterproof. ( te verkrijgen bij bijv modelbouwzaken) Je bouwt rustig op tot korrelgrootte 1200 of hoger.
Als je aan wetstenen kunt komen is dat ook een mogelijkheid.Deze zijn wel een stuk duurder maar gaan langer mee.
Maak het schuurpapier een beetje nat en leg de connector erop. Zorg dat je de connector goed vlak houdt en schuur in 1 richting.
Als je alle krassen in dezelfde richting ziet zitten stap je over op een fijnere korrelgrootte.

 

connectorpolijsten1 connectorpolijsten2 connectorpolijsten3

     

Schuur nu haaks op de richting als je zojuist bezig was. Als alle krassen in die richting wijzen ben je weer klaar en stap je weer over op een fijnere grootte en ga je weer haaks op de vorige stap verder. Je polijst op deze manier steeds de krassen weg van de voorgaande stap.

Zo ga je door tot je het gewenste resultaat hebt. Het gewenste resultaat is: minimale krasjes en dat het vlak is.Zorg dat je alle vlakjes gehad hebt waar de connector contact maakt me de triggerbar.Dit is +/- 8mm vanaf de bovenkant. Maar verder (12 mm) naar beneden polijsten kan geen kwaad. Zorg wel dat je alle hoekjes goed gehad hebt. Je hoeft natuurlijk enkel de delen te polijsten die in aanraking komen met andere delen.

Nu kun je de Dremel gebruiken om het te finishen. Gebruik hiervoor een viltje en polijstmiddel. Let wel op dat je polijstmiddel gebruikt met een fijne korrel, anders heb je voor niets geschuurd. Druk niet te hard zodat er kuilen in kunnen komen. Met een Dremel ga je snel teveel weghalen. Houd de connector met je blote vingers vast, als je het moet loslaten omdat het te heet wordt, ben je al tever gegaan.

connectorpolijsten4 

Als het glanst is het goed. Je zou je er nu in kunnen spiegelen.

 

Ghost Rocket:

Als je een Ghostrocket hebt gekocht met triggerstop, dan moet je deze aan de maat maken. Hiervoor gebruik je de Dremel of een fijne vijl.
De Rocket dient namelijk als trekkerstop, hij verkort je trekkerweg.

Als je nadat het schot valt de trekker nog 5 mm kunt doortrekken resulteert dat vaak tot wegtrekkers. De Rocket zorgt dat er geen nasleep meer op de trekker zit.

 

ghostrocket ghostorangebackplate

    

Om de Ghostrocket pas te maken in je Glock moet de Glock een aantal keer in en uit elkaar. Hiervoor is het raadzaam een verkorte slidecover te monteren. Je haalt telkens +/-0.5 mm van de connector met een Dremel of een vijl. Dan ga je passen. Als het goed is kun je niet droogvuren als je bijv 1 mm eraf hebt gehaald.Ga stap voor stap de trekkerweg inkorten tot je wel de trekker kunt overhalen en je dus kunt droogvuren. Je komt nu enkel 1 probleem tegen. Als je niet kunt droogvuren en de striker staat gespannen, kan de Glock niet meer uit elkaar. Heb je op dat moment geen verkorte slidecover gemonteerd, dan heb je een klein probleem. Je kunt hem nu naar de wapenhandel brengen, of je gaat zelf liggen prutsen met een paperclip of ander dun stukje metaal (spijker). Als je geluk hebt schiet hij binnen 2 pogingen los, als je pech hebt blijft hij geblokkeerd zitten. Een andere mogelijkheid is om de slede naar achteren te trekken en op de sledevangpal te laten rusten. Verwijder nu de slidecover en de striker.

 ghostbackplate2

Nu kun je de Glock ook weer demonteren.

Moraal van dit verhaal: Schaf altijd voor die paar dollar de verkorte slidecover aan.

 

Hoe gebruik je de verkorte slidecover? Je hebt de Glocktool nodig om de striker vrij te geven.
Hieronder een filmpje HOE je het precies doet.

 


Veerkracht connector verminderen.

Om de trekkerdruk nog meer te verminderen kun je de connector verbuigen. Standaard is de connector te zwaar verbogen. Deze drukt met veel kracht tegen de triggerbar aan. Dit is niet nodig. Dus je gaat hem een stukje terug buigen.

Zorg er eerst voor dat je de verkorte slidecover monteert. Als je namelijk te ver buigt en de triggerbar wordt niet genoeg opzij geduwd, dan wordt de striker niet vrij gegeven. Als deze niet vrijgegeven wordt, kun je de Glock niet meer uit elkaar halen. (zie ook Ghost rocket)

Buig de connector voorzichtig in de richting van de pijltjes. Het makkelijkste is om de connector in een bankschroefje te zetten en er voorzichtig met je vingers tegenaan te duwen. Of als je een klein hamertje hebt er voorzichtig tegenaan slaan.
Het materiaal is veerkrachtig, dus als je bijv hem 1 mm buigt kan hij makkelijk weer die 1 mm terug veren. Buig je hem 2 mm buigt hij misschien niet meer terug en ben je te ver gegaan. Je moet het punt zien te vinden waar hij net buigt en zo beetje voor beetje steeds verder buigen tot hij de triggerbar net niet meer genoeg opzij duwt. Je bent dan net iets te ver en je moet dan hem dan zo minimaal mogelijk terug duwen.

Als je te hard duwt heb je kans dat hij breekt en moet je een nieuwe connector kopen. Weet waar je aan begint! Verwacht geen wereld van verschil als je enkel modificatie uitvoert, maar nogmaals, het zijn al deze kleine dingen bij elkaar die toch behoorlijk voordeel opleveren.

 

connectorbuigen2 connectorbuigen1

 

[Op de rechtse foto is te zien waar de connector naar toe buigt. Dit ga je dus verminderen.]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *